Adviseurs Fusies & Overnames

Toen ik begon met dit vak wilde ik het anders doen dan het grote aantal vakinhoudelijke bedrijfsovername adviseurs(accountants, juristen, fiscalisten, ex-bankiers) dat op uurtarief werkt en vaak weinig resultaat boekt. Veel adviseurs kijken in de achteruitkijkspiegel en trekken de lijn door naar de toekomst zonder de business van de klant echt te begrijpen. Ik denk dat het anders kan. Een overname is vaak een bijzondere kans voor een strategische koper om versnelde winstgevende groei te realiseren en een mooi bedrijf op te bouwen. Dit vereist een proactieve en strategische benadering met aandacht voor de synergie mogelijkheden in de toekomst.

Toen ik met de begeleiding van fusies en overnames startte, vond ik het een mooie uitdaging om interessante deals te realiseren.  Hierbij is het belangrijk dat de deal mooie perspectieven voor de verkoper en de koper biedt. Verder heb ik ook belang bij een succesvolle deal dus zodoende streven we naar 3 winners bij iedere overname!

De kans om mij te ontwikkelen en de vrijheid van het ondernemen spreken me erg aan. Hierdoor probeer ik  een mooie balans tussen werk en genieten te creëren. Ik vind het dan ook prachtig dat mijn eerste deal rond kwam in de kuip van een zeiljacht tijdens een zomervakantie. We hebben dit ter plekke gevierd!

Na een flink aantal bedrijfsovernames gerealiseerd te hebben, hebben mijn drijfveren zich verder ontwikkeld. Ik vind het nu niet alleen mooi deals te closen maar ook prachtig om ondernemers te helpen om die dingen te kunnen gaan doen waar ze energie van krijgen,  om het mogelijk te maken om een mooie toekomst te creëren.

Veel mensen zit zitten vast in hun dagelijkse routine. Dit geldt ook voor ondernemers. Als ondernemer zit je vaak opgesloten in de dagelijkse hectiek en aansturing van je team, en in de verplichtingen en rol als directeur van je bedrijf. Door mijn werk kan ik ondernemers hieruit bevrijden d.m.v. een bedrijfsoverdracht zodat ze het leven een nieuwe wending kunnen geven om de dingen te doen die echt plezier en energie geven!

Bel of mail me om te sparren over de mogelijkheden.

Lees meer op mijn LinkedIn profiel.

Ing. Jean-Paul de Graaf MBA
06-41240042
jpdegraaf@fnopartners.nl

Ik heb ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van fusies en overnames en ruim 20 jaar ervaring binnen multinationale organisaties op het gebied van verkoop, internationaal marketing- en productmanagement, inkoop en kwaliteitsmanagement. Ik streef naar consensus en weet daardoor onmogelijke deals mogelijk te maken.

 

Specialismen – 3 kernactiviteiten voor ondernemers in het MKB:
* verkoop en bedrijfsoverdracht van de onderneming
* aankoop en bedrijfsovername
* analyse en waardebepaling

Ik begeleid ondernemers bij de verkoop van hun onderneming, bij het zoeken naar en het kopen van ondernemingen en het doen van waardebepalingen.  Ik voer de onderhandelingen en begeleid de ondernemer gedurende het gehele proces.  Overnames werkelijk succesvol afronden is mijn streven.  Dat laatste kan alleen wanneer Koper en Verkoper op een lijn zitten. Dat is de crux bij iedere overname. Door het vertrouwen te verkrijgen bij zowel Koper als Verkoper is dit mogelijk en kunnen we een mooie toekomst creëren voor beiden.

Lees meer op mijn LinkedIn profiel.

Jeroen Dekker MBA
06-53740389
jeroendekker@fnopartners.nl